Kunst schaatsen Slijpen

Uw kunst schaatsen slijpen bij de specialist!

Razend snelle service

advies op maat

Waarom kunst schaatsen slijpen?

Om lekker te kunnen schaatsen heb je scherpe schaatsen nodig. Wij zijn er om uw schaatsen te slijpen! Van amateur tot professional, wij verzorgen de juiste onderhoudsbeurt. 

Het is belangrijk dat je schaatsen scherp zijn. Dit heeft te maken natuurlijk met je grip op het ijs maar ook met de snelheid. Met een scherpe schaats heb je een effectievere afzet dan met een botte schaats. 

Het slijpen van uw kunst schaatsen is weer anders dan het slijpen van noren of ijshockey. Dit heeft te maken met het puntje achterop het ijzer en het hol slijpen. Het is van belang om ook dit bij de specialist te laten doen. 

Kunstschaatsen Slijpen

Andere soorten schaatsen

Iedere soort schaats heeft een andere behandelwijze. Wij slijpen uw schaatsen in de gewenste ronding en natuurlijk vlijm scherp. Heeft u ook nog andere soort schaatsen?

Waarom uw kunst schaatsen slijpen bij ons?

Het slijpen van uw schaatsen is een vak apart. Per soort schaats hoort een andere behandelmethode. Wij hebben ons op verschillende manieren verdiept in het onderhoud. Hierdoor leveren wij top kwaliteit!

Een kunst schaats slijpen doe je hol, net als ijshockey schaatsen. Maar je mag de ijzers niet afronden voor en achterop. Hierdoor hebben we hiervoor een speciaal apparaat. Daarnaast heeft de ijshockey schaats maar een klein gedeelte wat geslepen kan worden. Indien deze te grof wordt geslepen gaat de duur van ijzers achteruit! Laat het dus echt doen bij de specialist. 

Uw schaatsen kunnen helaas niet worden geslepen terwijl u wacht. Het slijpen vergt extra tijd en hierdoor gaat er vaak een dag overheen. U kunt ze dus wel de volgende dag alweer ophalen! 

Onze werkplaats zit in Naaldwijk. Wij verwelkomen u graag met een lekker bakkie koffie! 

Schaatsen Slijpen

Kies uw Onderhoudsbeurt

Wij adviseren om ieder jaar je noren 1 keer te ronden. Hierdoor krijgen je ijzers de juiste ronding. Met het ronden bepaal je de hoeveelheid weerstand van de schaats.

€15,-